Muška Klapa

Asseria Benkovac

OD 2006. godine kao udruga u kulturi

S ciljem njegovanja i unaprijeđenja klapskog pjevanja na prostoru Grada Benkovca

Klapa Asseria svojom pojavom na glazbenoj sceni, a posebno svojom prisutnošću i aktivnostima u lokalnoj zajednici kroz različite kulturne, zabavne i društvene aktivnosti donijela je svojevrsno osvježenje u kulturnom životu Grada Benkovca. Tako je pored svojih redovitih aktivnosti već 13. godina za redom organizator klapskih susreta u srednjovjekovnom kaštelu Benković u Benkovcu, koji tijekom ljetnih mjeseci privuku veliki broj zaljubljenika u klapsku pjesmu, lokalnog stanovništva, turista i posjetitelja iz drugih gradova i naselja.

Klapsko pjevanje kao jedinstven glazbeni izričaj koji se nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine.Kroz klapu Asseria od osnivanja do danas prošlo je 30-ak klapskih pjevača, amatera, a trenutno klapa broji 10 stalnih pjevača. Probe i nastupi održavaju se redovito pod vodstvom profesora glazbe, koji je umjetnički voditelj klape.

Nastupi

Gostovanja unutar i izvan granica Republike Hrvatske

Klapa Asseria Benkovac ostvarila je nekoliko gostovanja izvan granica Republike Hrvatske kao što je Festival vina u Koninu (Poljska), zajedno s našim vinarima iz Nadina, te u dva navrata u Bratislavi (Slovačka). Također, klapa Asseria nastupila je pet puta u popularnoj emisiji HRT-a Lijepom našom.

Video Spot

Zdravica Gradu Benkovcu

Klapa Asseria snimila je 2016. godine za jedno s KUD-om Branimir iz Benkovca i učeničkim zborom Srednje škole Benkovac pjesmu i video spot pod nazivom „Zdravica Gradu Benkovcu“.

Izradu ove internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost klape Asseria.